Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Sárgaborsó főzelék füstölt oldalassal recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 50 dkg sárgaborsó (felezett)
» 30 dkg füstölt oldalas
» 1 fej vöröshagyma
» 2 gerezd fokhagyma
» 1 tk só
» 5 dkg zsír
» 3 ek liszt
» 2 ek tejföl
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A sárgaborsót előző este hideg vízbe beáztatjuk.Az oldalast a csontok mentén feldaraboljuk.A beáztatott borsót és a füstölt oldalast kb. 1,5 l vízben feltesszük főni.
A vöröshagymát megfosztjuk a héjától, és egészben a borsóhoz adjuk. Később, mielőtt szétfőne, eltávolítjuk.
A fokhagymát szétzúzzuk, és szintén a borsóhoz keverjük, valamint a sót is hozzáadjuk. Vigyázzunk, mert ha az oldalas nagyon sós, lehet, hogy nem kell a főzelékbe só.
Kb. 2 óra hosszáig főzzük, közben többször kevergetjük, mert ahogy kezd szétfőni, könnyen odaéghet.
Amikor a borsó teljesen szétfőtt, és az oldalas is megpuhult, berántjuk a főzeléket.
Rántáshoz a zsíron a lisztet zsemleszínűre pirítjuk, és kb. 4 dl hideg vízzel felengedjük, és szűrőn keresztül hozzákeverjük a főzelékhez.2 ek tejfölt belekeverünk, és egyet forralunk rajta.
Megjegyzés / tipp:

Akármilyen szaftos hús vagy sült kolbász is illik hozzá.
1 komment 4 ember kedveli fordgtr
2013.01.05 21:36
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
gereica 2013.01.08. 13:52 (#1)
Én elkerülöm a rántást,2-3 dr apró kockára vágot krumplit főzök bele,és igy is sürü,és bot mixerrel egy kicsit át keverem!
Címkék
sárgaborsót előző, csontok mentén, beáztatott borsót, füstölt oldalast, vöröshagymát megfosztjuk, borsóhoz adjuk, fokhagymát szétzúzzuk, borsóhoz keverjük, oldalas nagyon, borsó teljesen, lisztet zsemleszínűre, hozzákeverjük, feldaraboljuk, zsemleszínűre, vöröshagymát, eltávolítjuk, belekeverünk, sárgaborsót, megfosztjuk, felengedjük, vöröshagyma, kevergetjük, beáztatott, beáztatjuk, feltesszük, hozzáadjuk, Akármilyen, főzelékhez, Sárgaborsó, szétzúzzuk, fokhagymát, Vigyázzunk, oldalassal, sárgaborsó, megpuhult, berántjuk, fokhagyma, sárgaborsó felezett, füstölt oldalas, vöröshagyma, gerezd fokhagyma, zsír, liszt, tejföl,
Édesköményes paradicsomleves .
0 komment 1 ember kedveli
CSIRKENYÁRS ZÖLDSÉGES BUNDÁBAN !
0 komment 8 ember kedveli
Tárkonyos-borsos tokány tarhonyával
0 komment 8 ember kedveli
Málnás lepény
0 komment 1 ember kedveli
Mártika szelet
1 komment 3 ember kedveli
vaniliás muffin fehér krémmel
0 komment 1 ember kedveli
Bodzaital
0 komment 3 ember kedveli
Sült gomolya csicseriborsó-salátával-
0 komment 2 ember kedveli
Lusta lángos Recept
0 komment 34 ember kedveli
Zöldséges rakott csirke
0 komment 3 ember kedveli
Gombás-krémsajtos töltött batyu
0 komment 8 ember kedveli
Meggyes torta
0 komment 14 ember kedveli
Krumplis pogácsa
0 komment 4 ember kedveli
Sajtos csirkehús
0 komment 1 ember kedveli
Petrezselymes töltött csirke hagymás krumplisalátával.
0 komment 2 ember kedveli
Mézes tekercs !
0 komment 16 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.